بیوگرافی و عکس مهران مدیری به همراه تمام جزئیات زندگی
بیوگرافی و عکس مهران مدیری
بیوگرافی مهران مدیری (زندگینامه بازیگران)
در زندگینامه مهران مدیری اینگونه آمده است که : مهران مدیری هنرپیشه و خواننده محبوب کشورمان در ۱۸ فروردین سال ۱۳۴۶ در تهران متولد شد. خانواده ی هنردوست مهران مدیری به او انگیزه داد تا فعالیت های هنری خود را از اولین سالهای نوجوانی آغاز کند و تا قبل از آن که به دانشگاه و رشته تئاتر برود، در چند اثر نمایشی به عنوان بازیگر شرکت کرد…
تحصیلات آکادمیک مهران مدیری در رشته “تئاتر”، به دلیل حضورش در جبهه های جنگ، ناتمام ماند. اما علاقه بی حد او به هنرهای نمایشی، بار دیگر او را به عرصه نمایش در تئاتر و رادیو کشاند. وی تا سال ۱۳۷۲ با نمایشهای زیادی از قبیل: شوخی، تلگراف، آرسنال، پانسیون، سیمرغ، هملت، کیسه بوکس و … روی صحنه تئاتر رفت. در این دوران با بسیاری از بزرگان تئاتر کشور چون “قطب الدین صادقی” و “میکائیل شهرستانی”هم بازی شد.
همچنین در این دوران به عنوان بازیگر در نمایش های رادیویی “قصه های شب” حضور یافت. مهران مدیری در سال های آغازین دهه ۸۰، نخستین تجربه حضور خود را در برنامه های مذهبی تلویزیون تجربه کرد تا این که به صورت اتفاقی، وارد عرصه “طنز نمایشی” در تلویزیون شد. مهران مدیری که تا قبل از آن فقط یک اثر کمدی نمایشی با نام “پانسیون” داشت، نخستین جرقه های نبوغ و ابتکار خود در زمینه کمدی را در مجموعه های تلویزیونی “نوروز۷۲” درجایگاه بازیگر و “پرواز ۵۷” به عنوان بازیگر و کارگردان نشان داد که این آثار در بهار و زمستان سال ۱۳۷۲، روی آنتن رفته بود. یک سال بعد از آن مجموعه طنز “ساعت خوش” را کارگردانی کرد و با این کار توانست ماندگارترین اثر کمدی خود را تا آن زمان ثبت کند.چرا که این اثراز اولین مجموعه های آیتم دار بود که برای اولین بار در تلویزیون و برای مخاطبان پخش شد. که البته حاشیه های زیادی برای سازندگان آن داشت که موجب شد تا سه سال اجازه ساخت و فعالیت در عرصه نمایش را از دست بدهند. مهران مدیری به دلیل این محرومیت فرصت هایی از قبیل بازی در فیلم ضیافت و سلطان را از دست داد. در نوروز ۷۷ همزمان با ایفای نقش در فیلم سینمایی “دیدار” برنامه طنز “جنگ۷۷” را که دارای سبک جدیدی از کمدی و به گونه ای مبتنی بر داستان گویی بود، پس از سه سال محرومیت از عرصه نمایش جهت نمایش در تلویزیون آماده کرد. این اثر نیز همچون دیگر آثار او شهرتش را دو چندان کرد و موجب شد تا بیش تر در خاطر مخاطبان ماندگار شود.
کارگردانی مجموعه های مهران مدیری
ببخشید شما (۱۳۷۸)، پلاک ۱۴ (۱۳۷۹-۱۳۷۸)، نودشب (۱۳۷۹) و طنز ۸۰ (نوروز۸۰)، بازی در یک سریال تلویزیونی بنام “دردسروالدین” (۱۳۸۰) و بازیگری و بازیگردانی فیلم سینمایی “توکیو بدون توقف” از سری آثاری بود که موجب پختگی او در زمینه هنر و کمدی شد.
در سال ۸۱، مهران مدیری به همراه همکار نویسنده اش “پیمان قاسم خانی” با کمک تجاربی که در زمینه نمایش کمدی کسب کرده بودند، شهری را خلق کردند به نام “برره” که دارای سنت های عجیب و غریب بودند. “پاورچین” با طرح معضلات فرهنگی و بیماری های اخلاقی ساکنان روستای خیالی “برره”، رفتار و سنت های غلط مردم آن را به گونه ای بیان کرد که این مجموعه را به بزرگترین اتفاق نمایشی آن زمان تبدیل کرد. در حالیکه مجموعه تلویزیونی “نقطه چین” آن چنان که شایسته بود مطرح نشد و مجموعه “جایزه بزرگ” هم با وجود پربیننده بودن، برای مهران مدیری رضایت بخش نبود. “شب های برره” اثری بود که در آن به گذشته ی برره پرداخته شد تا بتواند به کمک آن هم داستان جدید و جذابی را به تصویر بکشد و هم مخاطبین را با این مردم خیالی با فرهنگ عجیب بیش تر آشنا کند.