در کشاکش دین و دولت
یکی از کتابهایی که به موضوع دین و دولت پرداخته است کتاب در کشاکش دین و دولت محمد علی موحد است. این کتاب را میتوان یکی از عمده کتابهایی در نظر گرفت که به خوبی توانسته است بدون هیچگونه غرض ورزی به تاریخ 30 ساله پس از رحلت پیامبر بپردازد. در این کتاب خواهیم خواند که چه نزاعهایی بر سر شکلگیری حکومت اسلامی به وجود آمده است. این کتاب را میتوان یکی از کتابهای مهمی دانست که به صورت علمی به مبحث دین و دولت پرداخته است.
کتاب در کشاکش دین و دولت توسط محمد علی موحد تالیف شده است. این کتاب در 320 صفحه و توسط نشر ماهی به چاپ رسیده است. مطالعه کردن این کتاب برای افرادی که دغدغه موضوعات دینی و سیاسی همواره در وجود آنها خود را نمایان میکند، پیشنهاد میشود. شیوه نگارش روان کتاب باعث شده است که خواندن این کتاب برای تمامی افرادی که علاقهمند به این سبک موضوعات باشند خواندنی و آسان باشد.
در این کتاب شاهد آن هستیم که نویسنده توانسته است به خوبی دو نگاه کلی پس از رحلت پیامبر را مطرح کند. اولین نگاهی که در این کتاب وجود دارد، نگاهی است که ناشی از تشکیل حکومت اسلامی دارد. دومین نگاه بیان شده در کتاب در کشاکش دین و دولت روایت کننده نزاعهایی است که بر سر نحوه شکل گیری و همچنین به صورت کلی به مقوله روایتهایی که از این حکومت اسلامی در میان مردم وجود دارد، پرداخته است.
این کتاب از 6 فصل تشکیل شده است که به موضوعاتی مانند سی سال پس از پیغمبر، چگونه اسلام در ایران راه یافت و … پرداخته است. این کتاب از رحلت پیامبر شروع میشود و با صلح امام حسن با معاویه به پایان میرسد، شما در این کتاب خواهید توانست روایتهایی صحیح و محکمی در رابطه با این 30 سال بخوانید. در ادامه به بررسی دقیق این کتاب خواهیم پرداخت.
معرفی کتاب در کشاکش دین و دولت
این کتاب را محمد علی موحد تالیف کرده است. کتاب در کشاکش دین و دولت در سال 1398 اولین بار توسط نشر ماهی به چاپ رسید. این کتاب در 320 صفحه به موضوعاتی تاریخی در زمینه دین و حکومت اسلامی میپردازد. قلم شیوای محمد علی موحد باعث شده است که خواندن این کتاب برای تمامی افراد حتی افرادی که تجربهای در زمینه خواندن کتابهایی با این سبک و مضمون ندارند راحت و آسان باشد.
در این کتاب به خوبی شاهد آن هستیم که نویسنده قصد داشته است که یکی از سخنان بزرگان را مورد بررسی قرار دهد. نویسنده این کتاب در نشست معرفی کتاب در کشاکش دین و دولت بیان کرده است که هدف از نوشتن این کتاب، بررسی جمله دین ما عین سیاست ما است پرداختهام. در این کتاب شاهد آن هستیم که نویسنده سعی داشته است به خوبی بیان کند که سخن دین ما عین سیاست ماست، به معنی اسیر شدن معنویت در دست قدرت نیست. در ادامه به بررسی دقیق این کتاب خواهیم پرداخت.
کتاب در کشاکش دین و دولت محمد علی موحد به چه میپردازد؟
این کتاب به صورت دقیق روایت کننده تاریخ 30 سالهای است که پس از رحلت پیامبر شروع میشود و تا صلح امام حسن با معاویه به پایان میرسد. از آنجایی که نویسنده این کتاب تلاشهای زیادی برای مستند بودن این کتاب کرده است، روایتهای مطرح شده در این کتاب را میتوان جزو روایتهای سنددار به حساب آورد. نویسنده برای این موضوع، کتابها و مصاحبههای مختلفی را خوانده است و همچنین در این زمینه با افراد برجسته دینی نیز مشورت کرده است.
در این کتاب محمد علی موحد تاریخ 30 ساله پس از رحلت پیامبر را از دو دیدگاه مورد بررسی قرار میدهد. اولین نگاه، نگاهی است که دغدغه و تمرکز اصلیاش بر نحوه شکل گیری حکومت اسلامی است. در همین مقوله نویسنده به خوبی توانسته است در رابطه با موضوع خلافت اطلاعات کاملی را در اختیار خواننده قرار دهد.
در دومین نگاهی که در این کتاب نویسنده سعی کرده است به آن به پردازد، نگاهی است بر سر نزاعهایی که بر سر شکل گیری این حکومت اسلامی به وجود آمده است. با خواندن این کتاب شما به خوبی خواهید توانست تاریخ 30 سالهای پس از رحلت پیامبر و موضوعات و چالشهای به وجود آمده را مطالعه کنید.
خواننده پس از خواندن این کتاب که در 6 فصل به موضوعات مختلف این 30 سال پرداخته است، به خوبی خواهید توانست موارد مطرح شده را مورد کنکاش قرار دهد. استفاده از روایتهای جامع و مستند باعث شده است که در حال حاضر، کتاب در کشاکش دین و دولت به عنوان یک کتاب مرجع در این زمینه مورد استفاده قرار بگیرد.
محمد علی موحد نویسنده کتاب در کشاکش دین و دولت
محمد علی موحد در سال 1302 در شهر تبریز متولد شد. این نویسنده آثار شاخصی در کارنامه نویسندگی خود دارد که از جمله این کتابها میتوان به قافله شوق و کتاب مطرح شده در این مقاله اشاره کرد. نثر آسان و روان این نویسنده باعث شده است که خوانندگان علاقه مند به این سبک موضوعات کتابهایی این نویسنده را مورد مطالعه و بررسی قرار دهند.
مطالعه کتاب محمد علی موحد مناسب چه افرادی است؟
از آنجایی که این کتاب درون مایه مذهبی و تاریخی دارد و از آنجایی که دین و مذهب در کشور ما نقش اساسی دارد، خواندن این کتاب برای تمامی افراد میتواند جذاب و خواندنی باشد. همچنین افرادی که به دنبال پاسخی مشخص به سوال جدایی دین از سیاست هستند میتوانند با مطالعه این کتاب به این دست از سوالات خود پاسخ نسبتا مناسبی ارائه دهند.
در حالت کلی میتوان گفت خواندن این کتاب برای تمام افراد لازم و ضروری است چرا که متن این کتاب حاوی پاسخهای اساسی به سوالاتی است که عموما توسط همه افراد جامعه ایران بیان میشود.
آنچه در مقاله معرفی کتاب در کشاکش دین و دولت خواندید
در این مقاله ما سعی کردیم اطلاعات کاملی در رابطه با کتاب در کشاکش دین و دولت بیان کنیم، گفتیم که این کتاب به تاریخ 30 ساله از رحلت پیامبر تا صلح امام حسن با معاویه پرداخته است. شیوه روایی کتاب و همچنین قلم جذاب محمد علی موحد باعث شده است که این کتاب خوانندگان زیادی داشته باشد. نویسنده در این کتاب به صورت کلی دو نگاه را سعی کرده است مورد بررسی قرار دهد. اولین نگاه لزوم تشکیل حکومت اسلامی و دومین نگاه، به نزاعها و چالشهایی میپردازد که بر سر تشکیل این حکومت اسلامی به وجود آمده است. این کتاب در 6 فصل به بررسی دقیق موارد مطرح شده در این مقاله میپردازد.
اگر شما هم دغدغه بررسی موضوعات دینی و سیاسی – اسلامی را دارید میتوانید با خواندن این کتاب به خیل عظیمی از سوالات خود پاسخ مناسب ارائه دهید.